Malski Office saa rouhean keskustaveljen Tevi Officen

Coworking vahvistanut asemaansa osansa lahtelaista toimistokulttuuria

Vielä alkuvuodesta 2020 Lahden coworking -yhteisöt eli pientoimistokokonaisuudet olivat harvassa. Helmikuussa 2022 avattiin jälleen yksi uusi kohde Tevi Office, jonka laaja remontti on tällä hetkellä käynnissä ydinkeskustassa Vesijärvenkadulla.

”Kokonaisuus sisältää 28 toimistoa, joiden koko vaihtelee 10 neliöstä 34 neliöön”, avaa lukuja kohteen yhteisömanageri Tanja Keskitalo Kinos Property Investmentista. Malski Office osana Malski -keskusta avattiin Päijänteenkadulla keväällä 2020, ja pandemiasta huolimatta tilat ovat olleet lähes koko ajan täynnä. ”Meille on erittäin tärkeää kehittää toimistojen tulevaisuutta asiakkaan viihtyisää arkea ajatellen, ja pitkän etätyövaiheen jälkeen meille on käynyt selväksi, että paluu toimistoille on alkanut. Ihminen kaipaa ihmistä, työkaveri työkaveriaan.” Pandemia on ollut myös coworking -työskentelyn vauhdittaja. ”Etätyön uudet ratkaisut ovat mahdollistaneet henkilökunnan jäämisen omaan kotikaupunkiin, mutta silloinkin toiveissa on työskennellä jossain muualla kuin kotona. Pääsääntöisesti pääkaupunkialueella toimivien yritysten satelliittikonttoreita on jo Malskilla. Yritysjohto on ymmärtänyt yhteisön merkityksen työntekijänsä hyvinvoinnissa.”

Tevin kokonaisuus noudattelee Malskin toimintatapaa. Toimiston vuokraan sisältyy sähköpöytä ja työtuoli, langaton verkkoyhteys, tulostus- ja kopiointipalvelut, lounge ja neuvottelutilojen maksuton käyttö. ”Niin ja se kahvi”, lisää Keskitalo hymyillen: ”Sen ympärillehän suomalainen kokoontuu aamu- ja iltapäivisin.”

Kinos suunnittelee laajentavansa coworking -toimintaa myös tulevaisuuden kohteisiin. ”Meille on selvää, että monimuotoinen hybridityöskentely asettaa uusia toiveita toimistoille kuten erilaisia avokokonaisuuksia täydennettynä hiljaisen työn tiloilla. Se, onko jokaisella työntekijällä jatkossa oma pöytä, on alakohtaista. Toisille luovuuden lähde on omat tavarat sillä sijoillaan päivästä toiseen, kun toinen yritys voi toimia täydellisesti tarjoten tiloja vain coworking -yhteisöstä.”